dimarts, 11 de febrer de 2014

A tu també t’afecta la puta Reforma Laboral (balanç de 2 anys de merda)
Perdoneu el títol, perquè potser algú el pot considerar ofensiu. Quan dic algú em refereixo a les quasi 6 milions de persones aturades que poden creure que és ofensiu dir que els hi afecta la reforma laboral, quan no estan sotmesos a cap llei laboral.

Sigui com sigui, avui 11 de febrer fa dos anys que es publicava al BOE la reforma laboral pactada per PP i CiU. (Pactada literalment, amb fragments de la llei de puny i lletra de ponents de CiU). Una reforma que a afectat a tothom.

Algunes dades del que ha passat des aleshores:
-    Hi ha 1.049.300 persones aturades més.
-    Hi ha 673.900 persones treballant menys.

Almenys he pillat un contractillo a temps parcial.


És cert que pugen els contractes a temps parcial. A Catalunya, el 31 de desembre de 2011, havia 417.700 persones amb contracte parcial: ara 459.400, és a dir 41.700 persones més amb contracte a temps parcial. L’ocupació a jornada completa cau de 2.589.100 persones a 2.405.700 persones, és a dir 183.400.

Això estaria bé si fos perquè “es treballés menys per treballar tothom”. Això seria guai. Però no és així: s’han flexibilitzat les hores extres als contractes a temps parcial. A més, el PP amb col·laboració de CiU s’ha negat a incloure l’horari als contractes a temps parcial. Tenim llavors, una gran bossa de persones indefinides que han passat a un contracte més precari i pitjor remunerat. Treballant les mateixes hores. Mal negoci.

 

Jo he mantingut la feina.

 

Si ets tan egoista com per no preocupar-te per la destrucció d’ocupació del teu país i la precarietat, et preguntaria, fas hores extres? I si en fas... te les paguen? Més que res perquè les hores extres entre les persones que treballen han crescut un 11% des que va entrar en vigor la llei. Les no remunerades han crescut un 26%, les remunerades han baixat un 7%. Ara, el 60% de les hores extres no es paguen. Fa dos anys no arribava al 50%. O sigui que el PP vol que hi hagi menys gent treballant i que faci més hores.

La segona cosa que et preguntaria és directament pel sou. Més que res perquè els sous han baixat un 10% des de l’entrada en vigor de la reforma, segon reconeixen alguns dels que la van impulsar. Els beneficis empresarials han crescut en aquest període, molt poquet només un 0,2%... Que és bastant més que el -10% dels salaris.

 

Doncs jo ni hores extres, ni precarietat ni històries.

 

Això és el que deien els treballadors de la CMT abans de que els hi poguessin canviar el lloc de feina de BCN a Madrid, gratis i sense previ avís o negociació.

O els treballadors i treballadores de TV3 (per posar un exemple) abans de que els hi apliquessin la reforma laboral per deixar-los sense conveni. Si, sabeu el conveni? allò raro i feixuc que fan els sindicats i tal... Doncs gràcies a allò les condicions de les persones que tenim la sort de treballar són millors. Amb la reforma laboral i gràcies a... 

...a...

...quina emoció...
A UNA ESMENA DE CIU!!!
La vostra empresa us pot deixar sense conveni quan acabi la vigència de l’actual. Abans, mentre no es pactava un nou conveni es prorrogava l’anterior. Quina llibertat per negociar, eh! Si no pactes alguna cosa, et paguem el Salari Mínim Interprofessional.

Així que si treballes per més estable i molona que sigui la teva feina, també t’afecta la reforma laboral. I a pitjor, no cal dir-ho. I si treballes a una feina precària, més encara. I si no treballes, també.