divendres, 8 de febrer de 2013

“El paro ha bajado” o Argumentarios Populares més falsos que la comptabilitat del seu partit

Cliqueu aquí per veure'l en gran
Que el PP, en essència, és un partit de merda al servei de les grans empreses, ple de lladres, de feixistes i que el més semblant a una possible definició ideològica és l’ultranacionalisme espanyol i el sectarisme catòlic, és una cosa que molts ja teníem clar abans dels papers de Bárcenas.

Però com deia Churchill “que els arbres no ens tapin el bosc”. Que el cas Bárcenas no tapi tota la indecència que és capaç de demostrar aquest partit en tots els àmbits de la seva acció política. Atenció a la segona part de l’argumentari que han publicat per justificar les pitjors xifres de l’atur que estem vivint tota una generació (la meva, per exemple).

Aquest argumentari es podria rebatre només amb una foto de la gent esperant a la porta de qualsevol supermercat de l’àrea metropolitana a les 20.30h per endur-se menjar de les escombraries. Però com que no tinc ni iPhone ni instagram, prefereixo escriure 4 ratlles en contra d’aquesta ignomínia que ells anomenen Argumentos Populares, mirant algunes de les falsedat que s’atreveixen a publicar:

1.- "El paro desestacionalizado bajó en diciembre": Vaja, això no coincideix amb EPA. I si agafem les dades d’atur registrat de tot el 2012 veiem com es van perdre 426.364 llocs de feina.

2.- "Se frena el ritmo de destrucción de empleo": Clar que cada vegada es destrueix menys ocupació, perquè cada vegada queda menys a destruir. Comparat amb 2011 qualsevol any serà "millor" però no vol dir que sigui bo. O sigui que si seguíssim fins a l’infinit amb 5 milions d’aturats el PP faria una festa. Amb confeti, molt confeti. 

3.- “La contratación indefinida crece”: Si comparem mes a mes (el que fan ells en la comparació d'atur) veiem que hi ha -106.964 contractes totals menys durant el mes de desembre de 2012 respecte el mateix mes del 2011. Si mirem des de principi d'any són -664.239 contractes. Sí, creixen els contractes indefinits una mica respecte desembre de 2011. Ara bé saldo anual de 2012 és d’indefinits és negatiu: -24.000. I a part de que no hagin generat indefinits, el problema és que han destruït més temporals que mai: -120.000 temporals només al desembre i -640.000 en el conjunt de 2012.

4.- "El paro juvenil bajó":  Amb dades d’atur registrat ha baixat només en 4.000 persones... sobre quasi 500.000!!! Mai l'atur juvenil havia estat tan alt i a més estem perdent població activa jove que és la única explicació del descens de l'atur (emigració forçada i estudiants “obligats”, gent que encadena carreres, postgraus i màsters davant de la impossibilitat d’una sortida laboral digna). S’ha de ser molt pocavergonya o viure en un univers  absolutament allunyat de la realitat per dir “el paro juvenil bajó” quan arriba al 57,6% i fins i tot les institucions neoliberals estan advertint que aquest és un problema per a la pròpia perpetuació del seu sistema.