divendres, 21 de desembre de 2012

Els cubates de la Báñez costen uns 4 milions d’eurosEl passat 6 dedesembre, mentre a Brussel·les es debatia el repartiment d'ajuts del Fons d’Adaptació a la Globalització, la ministra Fátima Báñez estava fotent-se uns cubates i uns canapès al cementiri d’elefants  al Senat.  Aquests fons europeus són, segons la descripció del Consell, ajuts destinats a la formació i la cerca de feina per als treballadors i treballadores que han perdut els seus llocs de treball com a conseqüència de canvis en els patrons del comerç mundial (ALERTA EUFEMISME: deslocalitzacions) o per la  crisi financera i econòmica mundial.

Mentre Báñez es fotia gintònics i còctels, 22 estats de la UE (tots menys les superpotències de Letònia, Hongria, Romania i Eslovènia, a més d’Espanya) tenien a ministres reunits per decidir quins projectes es quedaven amb la pasta del Fons d’Adaptació a la Globalització: 25.3 milions d’euros. El repartiment va ser:

  • 11,9 milions per França.
  • 4,3 milions d’euros per Suècia.
  • 4,2 milions d’euros pels Països Baixos.
  • 2,6 milions d’euros per Irlanda.
  • 2 milions per l’Estat Espanyol, per atendre a les persones afectades per la pèrdua de llocs de feina al sector de la construcció naval.
Una de cada quatre persones aturades de la UE és de l’Estat Espanyol. I ens toca un 7,9% d’un fons per ajudar a l’empleabilitat de les persones aturades? Rasquem menys pasta que països que no tenen un problema d’atur com Suècia. Suècia, va enviar a QUATRE ministres  a la reunió. QUATRE. I han recollit els fruïts, és clar: 4,3 milions d'euros.

Si un de cada 4 aturats de la UE és ciutadà de l’Estat Espanyol semblaria raonable haver intentat que al voltant de 6 milions d’euros del repartiment del fons anés per a les persones aturades espanyoles, és a dir 4 milions més del que hem rascat. Per haver-ho intentant calia que a la reunió estigués la ministra. Però ella estava celebrant la seva Consitució, la que van violar amb el PSOE fa dos estius. Millor una festeta de caviar i xampany que anar al fred de Brussel·les a parlar de diners pels aturats. Un més a la llista dels diversos i variats motius que justifiquen la dimissió/destitució de la pitjor ministra del govern.