dimarts, 22 de novembre de 2011

La victòria, les retallades i el patriotisme de Mas

El discurs de diumenge 20N a la nit d'Artur Mas era revelador. CiU ens vol fer creure que les retallades no només són l'única via, sinó que són patriòtiques. Que el 20N es va demostrar la diferència els espanyols i els catalans. Uns, els espanyols, castigaven irresponsablement a un govern com el del PSOE, per aplicar les úniques receptes possibles, tot i que aquestes fossin dures de pair. Els altres, els catalans, vam demostrar la nostra intel·ligència, la nostra responsabilitat, la nostra ètica de l'ascetisme mundanal, fent guanyar per sorpresa a CiU unes eleccions generals. Vam demostrar que no ens deixàvem enganyar per aquells qui deien que la sanitat o l’educació estan en perill.

Per a ells, per a CiU, premiar les retallades no només és una qüestió de creure en el liberalisme econòmic. Acceptar les retallades és de bon patriota, de bon català, de ciutadà cívic.

Per tant, en justa correspondència al recolzament popular el 20N, que va fer que CiU fos guanyador a Catalunya d’unes eleccions generals per primera vegada a la història, avui Artur Mas ha anunciat això: rebaixa del sou dels funcionaris, increment de la llum, increment del transport públic, increment de les taxes universitàries i més retallades a sanitat.

Jo crec que el que és cívic i ètic és plantar cara a l'estafa del seu discurs i a les seves polítiques que ens enfonsen en la misèria. Ells no defensen Catalunya, es defensen a sí mateixos, i als seus interessos de classe. Una classe política, empresarial, mediàtica, econòmica, sense ètica, sense civisme i sense vergonya.