dijous, 23 de setembre de 2010

El 29-S, vaga general

Aquests dies la convocatòria de vaga ja està guanyant protagonisme a l'agenda mediàtica i la cosa anirà a més en aquests propers 8 dies. El 29 jo faré vaga i faré tot el que pugui perquè tingui èxit, per motius que aniré explicant als propers dies. Abans d'entrar en continguts sobre la reforma laboral o altres motius que justifiquen una gran mobilització social, vull rebatre algunes idees que he sentit als mitjans els darrers dies i m'han esgarrifat, per falses i tendencioses.

1. És mentida que la vaga general no serveixi per res. Aznar i González van haver de rectificar desprès de vagues generals. Si la propera convocatòria de vaga te un èxit rotund, la reforma laboral s'haurà de modificar. A més a més, la reforma de les pensions que Zapatero vol imposar no serà una nova retallada de drets que farà que ens jubilem amb 67 després d'haver-ne cotitzar 20. Zapatero ha repetit diverses vegades, com recentment a Nova York davant dels majors especuladors mundials, que no canviarà la política econòmica espanyola, però no diu la veritat. Com no deia la veritat quan va dir "apoyaré el estatut", ni quan va dir que mai retallaria polítiques socials, ni quan va dir que la reforma laboral seria la que pactessin els agents socials, ni quan va dir que no abaixaria les pensions, ni quan va dir que abaixar impostos és d'esquerres. Si la mobilització al 29-S és massiva, per més que diguin ara, el govern haurà de rectificar.

2. És mentida que sigui una pataleta sindical. Els propers dies escriuré sobre els efectes de pràctics i concrets de la reforma laboral i de la retallada de l'estat del benestar que està liderant aquest govern. Però és important deixar clar que no és cosa dels sindicalistes o dels polítics, és una reforma que ens afecta a tots els treballadors i totes les treballadores, a la nostra vida quotidiana, i ens afecta negativament amb pèrdues tant directament econòmiques (baixaran els salaris) com de drets i de garanties.


3. És mentida que a la gent la puguin acomiadar per fer vaga. És un dret recollit a la constitució. El país s'aturarà i ningú tindrà cap problema laboral per no assistir al lloc de feina.

4. És mentida que els serveis mínims proposats pels sindicats siguin abusius. Es basen en els que la justícia va decidir al 2002. Evidentment que per a la vaga funcioni han de paralitzar-se determinats serveis estratègics. Fins on no arriba el respecte al dret a fer vaga que no tenen alguns empresaris i fins on no arriba la capacitat de convèncer als treballadors i treballadores a que defensin els seus propis drets, haurà d'arribar la paralització de determinats serveis. I això és així, aquí i a la Xina Popular, que deia aquell.

1 comentari:

Xavier Boix ha dit...

a la Xina no ho se, aqui està clar ! bon post Jesus !