dimarts, 22 de juny de 2010

La reforma laboral

Mentre escric aquestes ratlles el Ple del Congrés està debatent la convalidació del Real-Decreto Ley de Reforma Laboral que acabarà amb l'aprovació del text.

El govern va negociar un esborrany amb Sindicats i Patronal. Al no ser possible el pacte, va presentar un nou text molt més semblant al que volien els empresaris que el que havia portat a la taula de negociació.

No em veig capaç de fer un resum en menys de 6 pàgines sobre la qüestió (Bé en tinc un en tres paraules al cap...), així que enllaço tres articles interessants i lúcids al respecte:

Article del diputat socialista Antonio Gutiérrez Vegara: El diputat ha tingut avui cert impacte mediàtic al anunciar que no votaria a favor del text presentat pel seu partit. A l'article explica com la reforma incrementarà la temporalitat i redueix el cost de l'acomiadament. Insisteix en que el Decret és pitjor que l'esborrany.

Entrevista a Toxo a Sin Permiso: El secretari general de CCOO explica com el govern va amagar la seva postura a la negociació. I els canvis introduïts pel govern els atribueix a la pressió de certs lobbies, com FEDEA.

Article "Una reforma construida a base de mites" de Vidal Aragonés: L'Advocat Laboralista del Col·lectiu Ronda resumia els mantres, els mites, que els empresaris, la patronal i els governs del PP i el PSOE han repetit irresponsablement. Aquests mites, lluny de la realitat, no fan més que facilitar la destrucció d'ocupació i traslladar la crisi als que més la pateixen.

1 comentari:

Saturn ha dit...

Fa por el camí que agafa tot plegat... Ja no veig on són els límits, per on "no pasaran"...