dissabte, 13 de febrer de 2010

L'heroi de la pistola i l'heroïna del PI


Aquest senyor de la pistola és Rubén Novoa, membre fundador i vocal de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, dirigent de CiU (membre del secretariat nacional segons diu al seu blog) i usuari actiu de les xarxes socials, tot un "activista" professional de saló i ordinador. Arran de la detenció il·legal a Palestina de l'activista catalana Ariadna Jové per part de l'Exèrcit d'Israel, Novoa va fer un comentari molt graciós al seu twitter demanant que enviessin a la defensora dels drets humans a netejar "el desert del Golan" i va escriure al vomitiu diari digital d'Unió que l'organització d'Ariadna Jové és un grup terrorista (lògicament sense proves) . A més mostra els seus complexes acusant-la de "pijoprogresisme", que com a argument de pes per defensar que empresonin a algú, diríem que justeja.


Aquesta senyora de la jaqueta de lleopard, que tot i tenir un important sou de la televisió pública aprofita sempre que pot per defensar la retallada de l'estat, també va acudir a la causa pro Israeliana. Va acusar (amb la seva tradicional demagògia, que en definitiva és el que li dona de menjar) a Ariadna Jové "d'heroïna de motxila" a La Vanguardia i va venir a dir que s'està millor a casa que defensant ideals. Al dia següent a la detenció fins i tot el Tribunal Suprem d'Israel deixa en llibertat a Jové, qüestionant l'actuació de l'Exèrcit i deixant en ridícul a aquells que van defensar l'actuació il·legal només per exigències del seu patètic guió sionista.

A més, Rahola adorna tot el seu discurs parlant d'Aràbia Saudí i Iran. Total que només li ha faltat parlar de les txeques, per unir totes les seves dèries i obsessions malaltisses en un text sense sentit. Perquè lògicament per a ella és exactament igual la manca de drets en aquells dos països de règim islàmic que la situació del poble Palestí avocat a la misèria desprès d'anys de divisió, l'ocupació, les guerres, la vulneració de la legalitat internacional i les massacres per part de l'Estat d'Israel, màxim responsable de la situació de conflicte.

Com que els que defensem els drets humans no podríem tenir un debat racional amb els que defensen cegament totes les accions d'Israel, incloses les detencions il·legals (que vulneren els acords d'Oslo) i els assassinats de civils (com recentment amb als bombardejos de finals de 2008), només els hi faré una pregunta a l'heroi de la pistola i a l'heroïna que va liderar l'independentisme català amb el seu gran lideratge polític i grans resultats electorals al PI i a ERC:

Quina nacionalitat, religió i ideologia tenia l'assassí d'Isaac Rabin?

6 comentaris:

Alfons Escoda ha dit...

Sobre l´assassí d´Itzac Rabin:
Era un assassí de nacionalitat israeliana, religió jueva i ideari radical totalitari(si vols digues-li feixista).
Ara ja tens juntes les paraules que volies:assassí,jueu,israelià i feixista. Probablement tú creus que aquestes paraules són sinònimes, per això t´agrada de veure-les juntes.
Aquest és el nucli fundador de l´antisemitisme actual.

Ah, i per cert, discrepo totalment de moltes opinions de´n Novoa (pots veure debats públics que he tingut amb ell), amb la Rahola hi estic d´acord.

Jesús Hernández ha dit...

El nucli fundador de "l'antisemitisme actual"? Jo diria que el rebuig frontal a un estat d'Israel, més que basat en antisemitisme està basat en les actuacions d'aquell propi estat que:

- Cíclicament fa campanyes militars amb baixes de civils.
- Que és salta la legalitat internacional: Acords d'Oslo, Conveni de Ginebra, Construcció d'un mur il·legal, Tractat de No Proliferació Nuclear.
- Utilitza una força militar desproporcionada (la seva i la dels seus aliats) per sotmetre a un poble oprimit: Palestina.
- Desestabilitza una de les regions geopolíticament més importants del planeta.
- Que està basat en el fonamentalisme religiós (sí, és molt més progre i semblant a nosaltres que Iran, Aràbia Saudí o el Iemen, però una cosa no treu l'altre)

Crec que defensar a presidents com Netanyahu o Sharon, i membres del govern com Avigdor Lieberman, és defensar el que és indefensable. Defensar cegament tot el que fa l'exèrcit israelià, com en el cas de la detenció de l'Ariadna Jové, només fa perdre la credibilitat dels que ho fan.

Jesús Hernández ha dit...

Per cert, en el cas de Sharon, Netanyahu o Lieberman, per mi si que reuneixen la condició de ser assassins, jueus i feixistes.

Roger Morales i Puig ha dit...

Com arriba a cansar que cada cop que critiquis les polítiques de l'Estat (NO DEL POBLE) d'Israel, et diguin antisemita.

Carlos ha dit...

eres mi idolo!

Anònim ha dit...

ben dit. No es podia argumentar millor.

De tota manera, Jesús, em temo que mai podrem fer un debat rigorós amb els qui davant d'arguments sòlids només responen amb desqualificacions de poc nivell i etiquetant d'antisemita tot aquell que qüestioni actuacions de l'Estat d'Israel, i molt menys mentre la televisió pública els continuï donant cobertura iels rigui les gràcies.

És indignant que estiguem donant-li de menjar a la reaccionaria Pilar Rahola a una televisió pública, quan vulnera sistemàticament el codi deontològic dels periodistes.