diumenge, 11 de gener de 2009

Infraestructures i “comportaments inadmisibles”Aquests dies a l'aeroport de Barajas s'ha viscut un col·lapse fruit de la neu que ha deixat sense volar a 45.000 viatgers. Alguns han aprofitar l'avinentesa per demanar la dimissió de la Ministra Magdalena Álvarez. I aquesta Ministra, que no va reconèixer cap errada per part seva en el col·lapse de rodalies d'octubre de 2007, ara diu que el comportament d'Iberia ha estat “inadmissible i increïble”. L'aeroport de Barajas no ha estat la única infraestructura de transport que ha funcionat de manera irregular durant la setmana, ja que rodalies renfe, novament, ha tornat a tenir retrasos considerables. No es pot comparar la gravetat de la cancel·lació de centenars de vols i de l'aïllament de milers de viatges que ha produït la neu de Barajas amb els retrasos de 30 minuts d'aquests dies a rodalies. És cert, no és igual de greu.

Però el que si que és greu és que passen els mesos i els problemes del servei rodalies de Barcelona segueixen sense solucionar-se i apareixent intermitentment. Quan no és un temporal, és un atropellament, un acte vandàlic, problemes elèctrics o el que és més comú, retrasos injustificats. Com sempre, els retrasos estan amanits amb la manca d'informació i el descontrol generalitzat de la situació. El comportament de Renfe, d'ADIF i del Ministeri de Foment encapçalat per Magdalena, aquest si que és “inadmisible i increïble”. Igualment, “inadmisible i increïble” és l'incompliment de Zapatero de la seva promesa davant el Congrés de transferir els serveis de rodalies, que arrossega des de fa més d'un any (s'havia de transferir a gener del 2008) i que ha quedat sepultat sota altres incompliments més rellevants, com el del finançament.

7 comentaris:

superegidor ha dit...

Fem apostes.
Dimitirà ara la Maleni per el succeït a Madrid? Ho farà perquè a passat a Madrid o per la reiteració de la inoperancia?
Tant costa entendre als polítics que si la caguen han de fotre el camp? ( Ei, a tots eh, i si no, tu tens un exemple molt clar amb el senyor .......)

Jesús Hernández ha dit...

Hola superegidor. De ben segur que els regidors de Cerdanyola han comès errors. Ara, no sabria dir-te cap de tan greu i reiterat com el col·lapse de les infraestructures a Catalunya.

Amb el que no estic d'acord és en que hi hagi cap regidor amb la prepotència i l'arrogància de Magdalena Álvarez.

superegidor ha dit...

Home, si t'afecta a tu, si tu ets el perjudicat, dons si que pot ser tan greu, no?
I recordo una frase del regidor d'educació quan a preguntes de pares i mares preocupats pel tancament de l'escola bressol, la manca de places en aquesta edat, i la tardança en solucionar el problema va dir en un ple a la pregunta d'una mare on seria l'escola: - A Cerdanyola!!
Ja et dic jo que en aquell moment, la Maleni es va quedar curta, i com en Gustavo no te el salero de la Ministra...
Nada es verdad, nada es mentira...

Jesús Hernández ha dit...

Jo accepto i comparteixo bona part de les crítiques al procés del tancament de Tàndem. Ara també hem de dir que tenim una nova escola bressol pública. Crec que en política no tot són els resultats, ni molt menys, però en aquest cas el resultat, malgrat que de ben segur millorable, ha sigut bo. En canvi el cas de rodalies, molt merder però al final tot segueix exactament igual, ni canvis, ni millores.

I et repeteixo el que et deia de la prepotència i l'arrogància. El Gustavo es pot haver equivocat, però mai he vist que actués de forma prepotent ni arrogant.

En el que si que tens tota la raó és sobre la gravetat del cas. Pels que heu viscut (entenc pel que has escrit ara i d'altres vegades que has estat afectat) de primera mà el tancament de Tàndem segur que ha estat igual de greu o més que els retrassos de rodalies.

superegidor ha dit...

Repeteixo, una persona que dins d'un ple es capaç de contestar a pregunta d'on seria l'escola, després de tot l'incert, que aquesta seria a Cerdanyola!!??? Dons sort que el plantejament no era fer-la a Sant Cugat, ni a Barbera. Per mi, això es prepotencia, arrogancia, deixadessa...
Jo no em poso amb el Gustavo com a persona, però si com a professional, i aquí deixa molt que desitjar.
I com que has tret pit amb el tema de l'escola bressol, l'únic que a fet l'ajuntament es posar els diners nostres per montar una escola, que recordo que abans costava uns 100 mil euros a l'any, i ara a costat uns 700 mil, amb la diferencia de que ara als pares ens costa uns 90 euros més econòmica. I amb la oferta d'aquest any, i la de l'any passat, ja els pagaria amb molt de gust.
L'ajuntament en tot moment s'ha rentat les mans, no a fet res. Va trigar uns dos mesos en posar una directora, que t'escolta, però no et soluciona res, ja que tot ho a d'aprovar les tècniques de l`ajuntament. Va decidir el canvi de catering en detriment dels usuaris, perquè es més car i més dolent, i es que els nens i nenes de 2-3 anys estan menjant el mateix menjar que els nens de 5 anys, amb la diferencia d'edats. O les papilles dels nens de 0.5-1 any sempre han portat les mateixes verdures, una varietat nul.la. Les professores no tenen cap tipús de suport als dubtes que els hi van sortint, tot al contrari, tenen més dubtes ja que tot ho ha de consultar amb la central.
Com això et podria explicar mil, i es desde l'ajuntament sempre se'ns ha demanat paciència, que l'escola era nova, jo això ho tinc clar, que aquí hi em de posar ganes i força tothom, l'ajuntament pot dir el mateix? NO.
Repeteixo, l'assumpte Tàndem a estat un desastre, mala gestió, mala solució.
Males intencions?
Per cert, com està l'escola que obrira portes al setembre?
I les altres?
I seria bo que ICV no treies el tema de la crísis, que aquestes escoles ja fa uns quan anys que haurien d'estar obertes. I a paraules d'en Morral, Cordelles no subtituia cap de les escoles que estaven previstes.
Perdona Jesus que no era el tema principal, però m'ha sortit.

Jesús Hernández ha dit...

No et preocupis, com he dit moltes vegades entenc als pares de Tàndem i entenc que vulguis escriu-re sobre això. Vull puntualitzar que no he "tret pit" sobre l'escola bressol, només dic que la solució al problema de l'educació 0-3 a Cerdanyola, que va molt més enllà de Tàndem, està més a prop de resoldre's que el col·lapse de rodalies (comparació que d'altra banda tampoc porta enlloc). S'ha de reconèixer que s'han fet molts passos (segur que no els suficients) per millorar la situació de les escoles bressol.

superegidor ha dit...

I les escoles bressol com van? Quin retard portem, 5 minuts, 30 minuts, 2 anys?
I el motiu quin es, vaga encoberta, tempestat de neu, falta de compromisos electorals?
I crec que també ho podriem extendre al govern de la generalitat, i qui mana allà? I al de l'estat, que no pot ser que us deixin amb aquest marrón a vosaltres sols, als ajuntaments vaja, i qui mana a l'estat?
Collons Jesus, se'm acaben els partits per votar.
I si votessim en blanc per espavilar-vos una mica?