divendres, 16 de gener de 2009

Cerdanyola, SOLIDARITAT AMB GAZA

La Plataforma Aturem la Guerra va instar a totes les localitats a realitzar accions descentralitzades a tot el territori en solidaritat amb Palestina i contra les massacres d'Israel. Cerdanyola ho farà el proper diumenge a les 12 amb una concentració davant de l'ajuntament.

No és moment de matisos. No calen: Israel ha assassinat a 1.100 Palestins, Israel ha bombardejat un edifici de l'Agència de la ONU per als Refugiats Palestins on es guardaven aliments, Israel ha bombardejat Hospitals com el d'Al Quds i Al Aqsa, Israel ha bombardejat dues escoles de la ONU a Al Fakhoura i a Asma, Israel ha atacat edificis de premsa com el de Reuters per impedir que s'expliqui el que està passant a la Franja. Israel és el responsable d'aquestes atrocitats i és a Israel a qui se li ha d'exigir la fi de la violència.

No és moment de frivolitzar sobre la solidaritat que tants i tants ciutadans estan mostrant, ni de criminalitzar les mobilitzacions.

És moment de denunciar les greus violacions humanitàries i de la legalitat internacional que està cometent Israel. És moment de denunciar que l'Estat Espanyol exporta armes constantment a Israel, malgrat que ho prohibeix una llei aprovada al 2007. És moment de denunciar que des del 1995 existeix un acord d'associació Unió Europea-Israel, que atorga condicions preferencials per a la importació dels productes israelians a Europa i recordar que el grup dels socialdemòcrates (del que forma part el PSC i el PSOE) i dels liberals (del que forma part CiU) han votat reiteradament en contra de la suspensió d'aquest acord.

I, lògicament, és moment de sortir al carrer i expressar el rebuig a aquesta massacre.

4 comentaris:

Roger Morales i Puig ha dit...

Què antisemita, esquerranós i pancartista ets...

Jesús Hernández ha dit...

I chupyguay, és clar.

Roger Morales i Puig ha dit...

I chupiguay, i chupiguay, of course.

Josep J. Roca ha dit...

El conflicte de Gaza es una cosa que fa anys que es podria haber evitat si no fos per una idea que va apareixer fa anys que deia que "per combatre als terroristes només val l´us de la força" que li ha servit a bona part del mon per montar les seves guerres manufacturades, perque avui en dia les guerres ja no surgeixen espontaneament per escenaris socioeconomics sino que son dissenyades a distancia perque uns quants puguin treure el més gran benefici posible.

Una part de la meva familia esta a Israel, precisament a Haifa, una de les zones on viuen més arabs i seria interesant escoltar als jueus que estan en contra de la forma de solucionar els problemes del actual govern d´Israel, en tot cas això no vol dir que no estiguin a favor de la lluita contra Hamas i la resta de grups basats en el odi.

El gran terror que tenen els jueus es que els tornin a desterrar, continuament la dreta israeli juga amb aquest temor, amb el temor que els volen expulsar al mar o exterminarlos. Al final tenim a les teocracies arabs repetint el mateix missatge i els jueus es tanquen sobre si mateixos i reaccionen de la forma més beligerant posible perque pensen estar en perill. Es aquesta por de forma continuada el que ha generat una forma d´actuar concreta.

Per un altre costat tens el que podriem dir la esquerra Israeli que esta a favor de la creació d´un estat palesti sempre i quan no sigui islamista, aquesta esquerra israeli juntament amb EEUU, el Regne Unit i la autoritat palestina van decidir organitzar unes eleccions a una zona on la gent estaba ja tant cremada que no dubtava en donar-li el suport a Hamas, la cual es va veure enfortida després que Israel amb el truc del cohet a distancia per carregar-se als terroristes de Hamas s´emportessin uns quants civils per davant cada vegada. Aquesta situació va cremar tant als Palestins que al final aquests van votar pels radicals de Hamas.

En aquesta situació ja no era unicament la dreta israeli la que satanitzava als palestins sino que ademés es va sumar la esquerra de forma completa, al mateix temps la gent de Hamas ficant la pota fins amunt de tot amb els cohets llençats contra la població (ull per ull, les dues religions tenen la mateixa idea) i fent que els israelians es tornessin més radicals fins que ha passat el que ha passat. Per un costat tens a gent amb una por increible a que els desterrin i els seus polítics repetint la mentira per seguir en el poder, per un altre banda tens una població cremada que esta tant desesperada que no pot fer un altre cosa que donar suport a grups radicals.

Pero la gran mentida son els polítics israelians dient que les seves accions son per defensar a la seva població, tenen el dret a defensar a la seva població perque es el seu deure i tenen que lluitar contra aquells que vulguin mal contra la seva població, Hamas vol mal per als jueus, per tant hi ha gent que esterem en contra de grups basats en el odi pero no podem acceptar el que fa Israel per el simple fet que supera la lógica del que ha de fer un estat. Per als Sionistes la única solució al conflicte es l´us de la força i la propaganda basada en la por cap als seus ciutadans per buscar el seu suport.

Hi han dues maneres desde el meu punt de vista per solucionar el conflicte, la primera es que les nacions unides actuin a les zones palestines i que s´encarreguin que la economia de la zona es recuperi mentres que al mateix temps es demostri que un país musulma pot tenir una democracia i llibertats, si el mon judeucristia va poder aleshores els musulmans també ja que son essers humans com a nosaltres. L´altre part de la solució es més complicada i es la reconstrucció del estat d´Israel pero tenint en compte la verdadera situació i els verdaders problemes interns del país i no la propaganda d´un moviment polític.

Pero desgraciadament això avui en dir es una utopia.