dimecres, 17 de desembre de 2008

Hem tombat la directiva de les 65 hores!

La pressió social i el sentit comú s'ha imposat. La directiva que representava més vivament els interessos de la Europa del Capital la de temps de treball, ha rebut l'oposició de la majoria dels eurodiputats. La directiva, més coneguda com a directiva de les 65 hores, que deixava allargar la jornada laboral fins a seixanta-cinc hores setmanals era defensada per Itàlia i gran Bretanya. A l'Estat Espanyol, s'especulava que el PP podia votar en contra per les pressions del lobbies de metges afins als conservadors. ICV, IU, ERC i PSOE, es sabia que votarien en contra per raons evidents. I el gran dubte era que faria CiU, més per qüestions simbòliques que no pas aritmètiques. Finalment sembla qua han votat en contra. Suposo que en les properes hores sabrem més coses de tot plegat, però ja podem avançar que en aquest cas les campanyes que han corregut per la xarxa, la manifestació del passat octubre convocada pels sindicats de tota Europa i la resta de fórmules de pressió social han jugat un paper fonamental.

Més info:
Vilaweb
El Pais
El Periodico
La Vanguardia

Afegit:

Crec que és una vergonya el que estan recollint alguns contrainfos de la xarxa sobre la postura d'ICV respecte les 65 hores. A kaosenlared.net i indymedia.org s'han reproduit articles que afirmen que ICV estava a favor de la directiva. Precisament ells que es queixen, crec que amb tota la raó del món, de que molts mitjans convencionals manipulen la informació, en aquest cas, han exercit un barroer exercici de manipulació.

Aquesta recent entrada del bloc del Raül Romeva és suficientment explicativa de com ha sigut el procés de votació d'avui i de quin paper hi ha jugat ICV.