dilluns, 3 de novembre de 2008

Estic molt preocupat

A Cerdanyola pot tenir lloc un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) pel tancament de l'empresa Zobele que pot afectar a 165 treballadors i treballadores. De moment la notícia que he llegit a l'info, encara deixa molts dubtes de com anirà el procés. Com sempre davant d'aquestes notícies em venen al cap algunes preguntes:

-És rendible aquesta empresa?

-Quins beneficis ha tingut els darrers anys?

-És viable reubicar als treballadors i treballadores en altres tasques o departaments dins de la mateixa empresa?

-Ha rebut aquesta empresa fons públics als darrers anys?

-Que pretén fer l'empresa amb els terrenys de la nau?

Intentaré seguir de prop aquesta qüestió i veure com avança el procés d'ERO, Ara cal que la ciutadania de Cerdanyola mostrin la seva solidaritat amb la gent de Zobele. Tancaments injustos, ni un, ni a Cerdanyola ni enlloc.

2 comentaris:

I???!!! ha dit...

Repeteixo que aconseguir canviar aquesta societat del consum-informació es com intentar fer una revolució que només tiraria si hi hagués una crisis descomunal, que vulgui ... que no hi sigui mai pel bé de tots.
El principal problema es que no ens adonem que la principal arma com a persones o ciutadans no es el vot cada 4 anys, ni la militancia a un partit o organització, sinó es el consumir productes que defensin els nostres criteris personals, aquelles idees que podem defensar, i amb això marcar a les empreses a fer polítiques que ens siguin favorables com a societat.
Como a todo rebaño, necesitamos nuestro pastor, i algú que ens marqui, que ens digui quines empreses compleixen aquests criteris, uns estandars de qualitat humana, productiva, etc...
Igualment Jesus, hi ha la teoria que per construir, es necessari destruir primer, i aquesta es la que s'imposa actualment, la que marca el futur de la nostra societat.b

Roger Morales i Puig ha dit...

Al que tu dius, Jesús, jo hi afegiria que és el moment que tots els partits polítics de la ciutat, a part de mostrar la solidaritat amb la plantilla d'aquesta empresa (i d'altres que poden caure), estiguin a l'alçada del que requereix la situació de crisi actual.

Crec que s'ha d'exigir, més que mai, responsabilitat política i sentit de ciutat. Però, sincerament, molt em temo que hi ha qui no està precisament per aquestes coses i té dificultats per veure-hi més enllà dels seus nassos.