dimecres, 16 de juliol de 2008

Vosaltres, MARTINSA-FADESA, que veu trencar el pacte social

Vosaltres que sempre parlàveu de la mínima intervenció estatal.

Que demanàveu la liberalització del sòl.

Que heu evadit tot els impostos que heu pogut.

Que heu especulat amb el valor d’un dret bàsic com és l’habitatge, vosaltres culpables dels drames humans que hi ha darrera de molta gent que no te accés a l’habitatge.

Que heu depredat el territori, urbanitzat parcs naturals, construït camps de golf arreu i destruït valls verges.

Que al 2007 veu fer pagament record a accionistes, un 23% més que l’any anterior.Ara, vosaltres, demaneu la intervenció de l’estat, demaneu s’us ajudi amb inversió pública (que quan tot us anava sobre rodes consideràveu ineficient i demanàveu reduir)

Ara, vosaltres, us queixeu perquè l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), depenent del ministeri d’economia, no us “deixa” 150 milions d’euros.

Ara, vosaltres, trobeu aliats com el ministre de dretes Miguel Sebastián, amic de les grans empreses i del capitalisme, que està disposat a treure les castanyes del foc.

Ara, ni un sol euro públic pot anar a parar a mans d’aquesta gent, ells, els culpables. Tota despesa pública que s’hagi de fer per pal·liar els efectes de les caigudes en borsa d’aquests empreses (Molt em temo que després de la caiguda de Martinsa en vindran d’altres immobiliàries) han d’anar destinades als treballadors i treballadores que quedaran a l’atur, han d’anar destinades als ciutadans i ciutadanes que ara veuen com perilla la construcció dels habitatges que han adquirit i estan pagant encara sense poder-hi viure. En cap cas es pot dedicar diner públic a ajudar a aquells que van trencar el pacte social i quan van elevar a límits insostenibles les pressions econòmiques a les classes treballadores, amb la seva especulació, que els ha portat a uns beneficis sense precedents.