dimarts, 1 de juliol de 2008

El retorn dels 400 € és una mesura de dretes

Cerdanyola 21.068 assalariats/es. Multiplicat per 400 € són 8,427.200 milions d’Euros. Amb això podem fer, a grans números:

- Un CAP (3 M €)

- Dos escoles bressol (1,7 M€ cada una)

- Un pavelló (2,5 M €)

- 3 línies de bus urbà (0.6 M € totes tres)


Us puc ben assegurar de que prefereixo tenir un nou pavelló al barri (com el tindré gràcies a l’acció de govern d’ICV-EUiA que construirà un a prop de casa meva, al barri de la Farigola) que els 400 €.

Prefereixo dotar de més assistència sanitària (com la tindré gràcies al CAP que s’està habilitant a la nacional 150 de Cerdanyola).

Prefereixo incrementar el nombre de places d’escoles bressol que és un problema que ha aflorat de forma molt evident i preocupant a Cerdanyola, però que és compartit per la majoria de localitats catalanes.

Prefereixo incrementar l’oferta de transport públic i col·lectiu amb noves línies de transport públic, per fer un model de mobilitat sostenible, reduint embussos i contaminació i possibilitant els desplaçaments a tothom que no te vehicle privat.

Enmig de la situació econòmica incerta, amb unes dades que apunten al creixement de l’atur, Zapatero ha decidit sorprenentment complir una promesa (Desprès d’incomplir totes les que ha pogut i més com el traspàs de rodalies, l’aprovació de o l’estatut o el nou model de finançament) i ens ha tornat 200 € com celebren alguns companys i companyes socialistes de la blogosfera cerdanyolenca. És un missatge fàcil, efectista, populista: Tindrem 400 € per a les rebaixes ja que a les nostres butxaques els diners és on millor pot estar, ja que de tots es sabut que el sector públic és menys eficient que el privat. No és greu que s’estiguin retallant subsidis. No és greu que s’hagi d’anunciar que es retalla un 70 % l’oferta pública de feina quan hi ha mancances d'efectius a gairebé tots els cossos de l’administració, des de l’inspecció d’hisenda fins als metges i metgeses, passant per professors, professores, assistents/es socials, l’administració judicial i molts altres sectors que treballen en condicions precàries.

En un estat que te deficiències en sanitat, educació, infraestructures i equipaments, dels que més en te dins de la UE-15 com és el cas de l’Estat Espanyol, que encara arrossega endarreriments històrics en la consolidació de les polítiques socials, és d’una extrema irresponsabilitat desmantellar l’Estat del Benestar per aconseguir un titular de diari.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

21.000 assalariats NO cobraran ni de conya 200 ni 400 euros!!!!.
A la majoria la seva retenció no els arriba a aquesta quantitat i per tant només cobraran com a molt 50/100 euros. Jo cobro 1200 euros i només m´han tornat 48 euros a la nòmina i 48 a la paga extra!
Zapatero ha enganyat vilment als treballadors, i no entenc com NINGU ho està denunciant!.

Roger Morales i Puig ha dit...

Gran post.

Molt em temo que no rebràs cap resposta argumentada dels defensors d'aquesta mesura que el més greu que té no és que sigui populista, que també, sinó que com molt bé argumentes, és purament de dretes.

Però en fi, tenim la llibertat d'anar de rebaixes. És el que hi ha.

Joan M. ha dit...

Em sumo també a l'opinó de que aquest és un magnífic post.
Respostes coherents dels socialistes? No n'espereu. Havien de vendre la moto en campanya i una mesura com aquesta era una (efectiva i simplista)pilota de fum. Sonava molt bé el titular de que el PSOE donarà 400€ però clar, a la realitat...