divendres, 20 de juny de 2008

Cerdanyola contra les 65 hores

Al proper ple de Cerdanyola es presentarà una moció a iniciativa de Joves d’Esquerra Verda, que ha comptat amb el recolzament tant d’Alternativa Jove com del grup municipal d’ICV-EUiA que és qui la vehicularà. Aquesta moció serà una condemna a la decisió del Consell de la UE de modificar la directiva de temps de treball, o el que és el mateix l’intent, d’imposar una jornada laboral de fins a 60 hores setmanals o 65 en els cas dels metges i metgesses.

La moció estableix dos acords: la condemna a la decisió i el fet de que s’insti als eurodiputats i eurodiputades a no permetre que el parlament de la UE aprovi aquesta mesura aberrant de la que ja n’he parlat tant aquests dies. A parer meu, l’objectiu real de la moció és apropar aquesta notícia preocupant al màxim de gent possible, ja que sovint les notícies de la UE passen força. Volem que el màxim de gent sàpiga que no és una qüestió llunyana i impossible: si s’aprova la directiva, tenint en compte altres directives vigents com la Bolkestein, qualsevol treballador o treballadora pot quedar avocat a una jornada de 60 hores a la setmana. I a Cerdanyola els assalariats i assalariades suposen un 84 % de la població, és a dir, una àmplia majoria. També volem explicar a tothom l’abstenció del govern espanyol que els mitjans han silenciat.

Estic satisfet pel text de la moció i estic satisfet perquè una iniciativa de Cerdanyola tindrà repercussió a nivell nacional, ja que seran molts els grups municipals d’ICV-EUiA que portaran la moció als seus respectius plens, com per exemple Rubí, Viladecavalls o fins i tot Barcelona. Vull agrair-li al Roger la seva idea, ja que te bona part de culpa de tot plegat. Tant de bo la mesura s’aprovi al nostre ple, i tant de bo que pogués ser per unanimitat i fer bo el títol del post. En tot cas, el debat polític promet.Podeu llegir el text íntegre de la notícia al blog de JEV de Cerdanyola.

També hi ha informació a les pàgines nacionals de Joves i d’ICV.


3 comentaris:

Roger Morales i Puig ha dit...

A veure si tothom té la valentia de votar-la.

Joan M. ha dit...

Ei, felicitats pel bloc que està molt currat amb el disseny, els escrits també però això no és nou.

Jesús Hernández ha dit...

Roger, pel que sé es presentarà també a Barcelona al proper ple. El Carles Martí es veu que va dir "esta es la típica idea que tendría que haber tenido yo". En fin, Cerdanyola agafant la iniciativa en quant a les crítiques a les 65 hores.

Joan M. gràcies pel comentari. A mi m'agrada també el teu bloc. A veure quan tenim l'oportunitat de xerrar una estona de política plegats.

Ens veiem!