divendres, 11 d’abril de 2008

Només el PSOE investeix a Zapatero

Després de no aconseguir gairebé cap recolzament en la investidura de Bono com a president del Congrés (deixant a banda del vot de Llamazares per grotesc),és mala senyal que que ara tampoc Zapatero hagi estat capaç de trobar recolçament fora del PSOE.


Les demandes de Herrera per investir-lo eren clares:

-Polítiques Econòmiques que acompanyin les polítiques socials i les possibilitin. Això passa per acabar amb els salaris baixos, fort endeutament familiar, depredació del territori i la ineficiència energètica.

-Assolir els canvis mediambientals necessaris per modernitzar l’estat i fer-lo competitiu en qüestions com la mobilitat, el compliment de Kioto i el tancament de les nuclears. El de les nuclears és un cas que crec d’extrema urgència, les fugues a Ascó són bona prova de la perillositat de les centrals nuclears i no s’està fent res per substituir-les per renovables.

- Un compromís amb Catalunya. Zapatero ha guanyat gràcies a Catalunya, igual que a la passada legislatura. Ara esperem que a diferència de la passada no castigui als catalans sinó que ens tingui en consideració. Desplegament de l’Estatut, traspàs de rodalies i solucions a la sequera (i no intents d’enfonsar el tripartit com estan fent ara).

Són peticions concretes i raonables. Zapatero no ha estat capaç de comprometre’s a cap d’aquestes exigències. L’abstenció d’Herrera, per tant, plenament justificada. I l’inici de la legislatura no ha estat precisament el que s’espera d’algú que diu que governarà per a tots.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Corbacho Ministre de Treball,Chacón Ministre de defensa!!!Jajaja, fora caretes! ha mort el PSC, que viva el PSOE!!!!

Roger Morales i Puig ha dit...

I el que és pitjor: un regalet a Catalunya amb la continuïtat de la gran Maleni. premi