divendres, 25 d’abril de 2008

El Ple d’Abril: Ple de República, ple de consens.

Com ja vaig dir, de tots els punts que anaven ahir al Ple, el que més interès em despertava era la modificació urbanística de la masia de Can Banús, espai on s’ubicarà el futur nou equipament juvenil. Haig de dir que celebro que s’aprovés per unanimitat. Rafa Bellido va fer una intervenció molt il·lustrativa explicant com serà l’espai en el futur i va deixar clar que l’actual hostal “Los Palacios” s’utilitzarà com a casal de joves. També em va agradar la resposta de la regidora socialista la Laura Martínez, on mostrava la seva preocupació pel futur de les persones que viuen a les cases del carrer San Salvador, al costat de l’Escaladei. Comparteixo amb ella que procés per a aquestes persones ha de ser el menys traumàtic possible, i que mentre durin les obres de construcció dels 30 habitatges socials que s’ubicaran on actualment hi ha les tres cases l’ajuntament haurà de vetllar per la qualitat de vida d’aquests veïns i per una reubicació temporal que els satisfaci. En principi abans de que acabi el 2008 s’aprovarà definitivament el Pla i per com ha anat tot el procés sembla que no traves per cap de les forces amb representació al consistori, en definitiva, ja queda menys pel nou casal.

Al ple es van tractar temes transcendentals com l’Altis, la regulació d’usos dels locals al centre o la regulació dels centres de culte. Cal destacar el consens que va haver-hi entre els grups en tots els grups. Només va haver-hi un punt on un dels grups de l’oposició va votar diferent de la resta de grups, concretament va ser el vot contrari del PP a la regulació dels usos dels locals del centre, cosa previsible donat que sempre han manifestat la seva disconformitat.

Un altre punt que vull destacar, va ser la moció presentada pel grup socialista per posar-li el nom de carrer de la II república a un carrer de la ciutat. Haig de dir que personalment crec la millor opció era incloure el paràgraf que proposava el grup d’ICV-EUiA, és a dir que fos la comissió de nomenclàtor qui concretés en quin carrer ha d’ubicar-se la plaça o carrer. No comparteixo, òbviament les aportacions del PP, ja que les evidències de la participació de l’Esglèsia en el cop d’estat del 36. Tampoc comparteixo les aportacions de CiU en que parla d’homenatjar a “La República” en genèric. Em semblaria perfecte tenir un carrer o plaça dedicat als valors republicans, com ells diuen, però crec que per tot el que va significar la II República, que ara no ve al cas recordar, és de rebut dedicar un espai destacat (a mi no em serviria qualsevol carrer) a aquesta etapa de la Història. Cal agrair al grup socialista que deixés el punt sobre la taula, nova mostra d’un ple en el que va el consens es va imposar i en el que va guanyar la ciutat.