divendres, 11 d’abril de 2008

Davant el bipartidisme, solucions tècniques

Finalment IU, ICV i ERC compartiran grup parlamentari. Ja vaig dir que crec que és una molt bona opció. Econòmicament són diversos els avantatges, però el més important és que tenir Grup Parlamentari permet als integrants més presència política, ja que podran entrar a les quotes de temps dels torns de preguntes i interpel·lacions al Govern i podran incloure proposicions no de llei als plens del Congrés. A més, es tindran portaveus a les comissions de la Cambra: ICV serà portaveu en les comissions d’economia, de foment i d’energia. Herrera i Llamazares parlaran cada mes. En el grup mixt només ho haguessin fet dos cops a l’any.

Ara bé, m’indigna la intransigència del PSOE, que s’ha negat a constituir el grup amb el mateix % que fa 4 anys, fent una lectura inflexible del reglament. Per sort el BNG ha col·laborat i gràcies als seus vots s’arriba al 5% i es constitueix el grup.

1 comentari:

gallo rojo ha dit...

Cuando empecé ha oír que se pedía el boicot a los Juegos Olímpicos, imaginé que se trataba de los Juegos Olímpicos que se van a celebrar en 2012 en Inglaterra y que era en protesta por su intervención en Irak y Afganistán. Pero me equivoqué. Inglaterra es merecedora de la llama olímpica y pertenece al “mundo libre”. Ahora el problema ya no es la lucha por la paz. La cuestión está en el respeto de los derechos humanos y la vara de medición sobre el grado de cumplimiento de estos derechos se la ha apropiado Occidente.