dilluns, 21 d’abril de 2008

Casal de Can Banús: L’inici d’una il•lusió

El dia 24, com cada darrer dijous de mes, tenim ple municipal. De tots els punts que aniran el ple, no em puc estar de destacar-ne un: la reforma urbanística de Can Banús. És un projecte que suposarà una millora urbanística en un barri “desendreçat” i que suposarà la construcció de 30 habitatges protegits més. Però per sobre d’això, haig de destacar que suposarà la dotació d’un equipament juvenil veritablement de qualitat, d’un nou espai pels i les joves de la ciutat on teixir la vida social i enfortir vincles entre associacions i col·lectius.

Aquest punt el portàvem al programa de joves d’esquerra verda de les darreres eleccions municipals de Cerdanyola, cito textualment:

Fem un nou casal

Tenim clar que els joves de Cerdanyola necessitem un nou casal. Apostem per ubicar el casal nou a Can Banús, l’anomenat edifici de 'Los Palacios'. Aquest espai és l’adequat per la seva grandària i característiques per a que sigui el centre on podem participar, reunir-nos i fer el màxim d’activitats. Amb l’impuls del nou casal, considerem que s’ha de fer un debat profund amb una àmplia participació de quin ha de ser el model del nou casal i com ha de funcionar el mateix”. (Pàg 142 del programa municipals 07)

Des que fa aproximadament 2 anys és “refundés” l’agrupació local de JEV, serà el punt de la política municipal on haurem tingut més influència. Això de per si sol no tindria massa valor si no fos perquè és un punt en el que la nostra influència servirà per a que els i les joves de la ciutat puguin gaudir d’una millora sensible.

Cal recordar que els punts urbanístics s’han de aprovar per majoria absoluta. Res em faria més il·lusió que dijous aquest punt fos aprovat per unanimitat, pel bé del jovent de la ciutat, tant debò així sigui.