dilluns, 10 de març de 2008

9-M Eleccions Presidencials al Regne d’Espanya

Ja han passat les eleccions. ICV-EUiA , força per la que he fet campanya, només ha obtingut un diputat. El vot útil ha servit perquè el segon diputat anés a parar al Partit Popular, això si que és aturar a la dreta i el demés són tonteries. La segona diputada a l’anterior mandat va servir, per exemple, per fer coses com la llei de la dependència o per demanar el dret a l’avortament lliure. Ara, aquest diputat serà del PP i servirà per votar en contra dels drets social, en contra de Catalunya i a favor de la política fiscal de dretes dels socialistes, aquesta és la campanya que han fet els socialistes i aquesta és la seva victòria.

En aquesta campanya, s’ha mentit, s’han manipulat enquestes, no s’ha respectat la jornada de reflexió, s’ha insultat, no s’ha respectat la legalitat electoral, s’han enviat sms en cadena dient que IU eren assessins el mateix dia de les eleccions, s’ha utilitzat una víctima del terrorisme amb finalitats electorals. En aquesta campanya PP i PSOE tenien un enemic comú que es deia pluralitat política. En aquesta campanya tot valia. En aquesta campanya, ICV-EUiA ha obtingut un pobre resultat i IU ha patit una davallada que no sabem que suposarà, però segur que suposarà més que la pèrdua de diputats, la pèrdua de grup parlamentari o la pèrdua de lideratge. La lacra del bipartidisme ha imposat la seva lògica, i aquestes eleccions s’han convertit en unes presidencials. Que no ens menteixin, ahir no va ser “la festa de la democràcia”. El PSOE i el PP ho han aconseguit. Ha mort el multipartidisme.

I ara què?Doncs no se que passarà, però si que sé que vull que passi.

Vull que rodalies segueixi tenint retrassos.

Vull que totes les dones que han avortat hagin d’anar a la presó.

Vull que l’estatut català es desplegui amb demora i que el president del govern segueixi mentint sobre les competències que transferirà.

Vull que aquest estat sigui el paradís pels rics, vull que paguin pocs impostos i que paguin només quan ells vulguin.

Vull que totes les polítiques socials siguin xecs inefectius, que cobraré igual jo, que el tio més ric d’Espanya.

Vull que Bono sigui president del Congrés.

Vull que Duran sigui Ministre.

No és el que m’agradaria, però ho vull. Ho vull perquè és el que la gent ha votat i la voluntat popular s’ha de respectar.

8 comentaris:

carlos cordón ha dit...

Hola Jesús!

En primer lloc, ja ho saps, comparteixo amb tú la crítica al bipartidisme, crec que no és del tot plural i en aquest cas s'ha posat de manifest notablement. Però tambè t'haig de dir, en segon lloc, que no puc estar d'acord amb l'anàlisi irònic que fas del futur de Catalunya i Espanya, tots sabem, tú inclòs, que el govern socialista ha fet avançar aquest país i que ara mateix és la millor opció per seguir-ho fent. Entenc el vostre discurs, perquè el vot d'esquerres s'ha condensat en el PSC, l'única força que podia combatre la dreta, però no em val el discurs de menysprear el que ha decidit la ciutadania amb aquestes frases tan iròniques que utilitzes, bàsicament perquè és la pròpia ciutadania la que ha decidit en aquest cas condensar el vot, amb l'anomenat vot útil, per fer front a la dreta.

Personalment, ho sap tothom, em sap molt de greu la pèrdua del grup parlamentari d'IU, perquè són d'esquerres i perquè poden fer molta feina, però estic convençut tambè que això ha estat puntual, sobretot en els resultats a Catalunya.

Una abraçada!

Andrés Martín ha dit...

El problema dels socialistes és que us compareu amb el PP. Si us dieu d'esquerres, tingueu visió d'esquerres.
El PSOE és tan inepte que demana el vot útil dels votants d'esquerres per després fer polítiques econòmiques que no descontentin a la dreta.
Us heu carregat la pluralitat política. Després no us pregunteu pel desencís de la ciutadania vers la política: no els hi deixeu diverses opcions a triar. A més, gairebé un milió de vots han de valer més que dos escons.
La campanya del PSC ha estat un plebiscit entre PP sí o PP no. Arassa el no clarament. Però no s'han parat a parlar de Catalunya, de drets socials, de redistribució de la riquesa, de pressió fiscal,... Només han portat 4 vegades a Felipe a Catalunya.
Per mi és tan greu que quatre dones morin en un dia a causa de la violència de gènere com la mort d'un càrrec electe. Què es fa a Espanya? Es prohibeixen manifestacions de commemoració del dia de la dona el 8-M i s'atura la campanya pel vil assassinat d'ETA.
Demagogs.

Carles Escolà Sánchez ha dit...

Estic d'acord amb el mal que ha fet la crida al vot útil, el bipartidisme de la campaña y la llei electoral. Però crec que en l'anàlisi del resultat cal tenir en compte que el vot útil, la injusta llei electoral i, fins i tot, els atemptats d'eta han existit des de sempre, no és res de nou. Com dic, no nego la influència d'aquests factors en els mals resultats d'ICV-EUiA i IU, però cal també una reflexió interna. Perquè jo no em crec que tot sigui per causes externes. Hi han elements propis que ens estan desgastant, començant per estar al capdavant de la conselleria d'Interior (que tots sabem que ens està fent molt de mal). En fi, ja veurem que passa ara.

Salut!!

Roger Morales i Puig ha dit...

Són les 9.20 i acabo d'agafar el tren. I què? Doncs que era el tren que havia de passar a les 8.44h.

Jesús, les teves voluntats es fan realitat.

Anònim ha dit...

La formacion que representa a IU en Euskadi, gobernaba el ayuntamiento de Mondragon con los asesinos de ETA.........

Roger Morales i Puig ha dit...

Què curiós que aquest darrer comentari s'escrigui de forma anònima...

Anònim ha dit...

Soy votante de Iniciativa de siempre pero esta vez reconozco que hice voto útil. Lamento que mi voto sirviera para que el Partido Popular tuviera más escaños, no sabía que esto fuera posible que se lo jugaran PP, CIU i IU. Me pensaba que estaba todo mucho más ajustado tanto en Cataluña como en España.

Daros ánimos, que habéis hecho una buena campaña y hemos conseguido frenar a la derecha y los que han entrado son lo menos malo, teneis la fuerza de un millón de votos.

Andrés Martín ha dit...

El que tenim és una Llei elecotral que a gairebé un milió de vots li atorga dos escons.
Que Ezker Batua governi amb un partit legal (ningú va il·legalitzar ANV a l'hora de presentar-se com a candidatura a les eleccions municipals), no pot vincular Ezker Batua amb ETA. Ezker Batua sempre ha mostrat el seu refús a la violència i ha comdemnat els atemptats terroristes. Després que ANV no comdemnés l'atemptat, EB va sortir de la coalició de govern a Mondragón. Respecte cap a EB si us plau.
El vot "útil" no serveix per res. La democràcia ha de servir per a que els ciutadans triin als seus representants. Reduir a dos les opcions a triar és deixar molta voluntat ciutadana sense representar.