divendres, 15 de febrer de 2008

Serveis Mínims (3) "Aquest govern en el que és econòmic és de dretes"

Aquest senyor de la foto es diu Albert Recio i és professor d'Economia a la UAB.

Avui, ha vingut a Cerdanyola (De fet malgrat que viu a Nou Barris ve cada dia a la ciutat perquè hi treballa ) i ens ha dit el següent:

"Aquest govern en el que és econòmic és de dretes. No ho dic ara, ho vaig dir al principi de la legislatura a la revista en la que escric, mientrastanto"

"És de dretes, perquè predominen el sectors més capitalistes del PSOE".

"L'exemple és que Miguel Sebastián era assessor de Zapatero i volia eliminar l'IRPF".


Tot això a un acte que hem organitzat AJ i JEV.

La síntesi de l'acte, aquesta frase del Santi Cayuela parafraseando a Joan Herrera "Som els únics suïcides que diem que pujarem els impostos"[...]"però ho farem als que més tenen, als poderosos"

3 comentaris:

Javi Montes ha dit...

L’any passat vaig fer l’assignatura d’Economia del Treball amb l’Albert Recio. La veritat és que és un bon professor i dels pocs que a la carrera es declara des de el primer dia com una persona d’esquerres. Llàstima que per mi sigui massa extremista, sobre tot en temes econòmics, on no puc estar d’acord amb ell. Crec que aquest govern ha portat una política econòmica descaradament d’esquerres, jo almenys, ho entenc així. La Llei de Dependència és un bon exemple, el gran augment del SMI, l’augment de les pensions més baixes o l’ajuda al lloguer als joves. Aquestes són polítiques econòmiques d’esquerres, agradin o no al senyor Recio.

Ahir vaig intentar anar a la xerrada, ja que em semblava molt interessant. Però vaig acabar dimecres els exàmens i ahir em vaig haver de quedar a la feina a recuperar molt treball que tenia per fer. Gràcies per la invitació.

Andrés Martín ha dit...

Javi, aprovar les SICAV és una mesura econòmica d'esquerres?
Una mesura d'esquerres seria apostar per elevar el salari mínim... Estem a la Champions de l'economia mundial, però Grècia dóna un salari mínim més elevat que Espanya. La resta de països "dignes" econòmicament de la UE-15 tenen com poc 1150€ de salari mínim. Aquí, en canvi, som líders en contractes basura i accidents laborals.

Jesús Hernández ha dit...

Ei Javi,

Jo crec que quan el Recio diu que aquest govern en el que és econòmic no és de dretes no critica les qüestions que tu esmentes. Seguin amb els exemples que tu posses, crec que els arguments del Recio serien:

-La llei de la dependència és d'esquerres, tenir superèvit i fer-ne ostentació no.

- Incrementar el Salari Mínim és d'esquerres. No fer-ho als nivells que recomana la carta social europea no. Que aquests sigui l'únic estat de la ocde on el pes dels salaris baixen tampoc.

- L'ajuda als lloguers pot ser d'esuqerres si s'acompanya d'altres mesures (que Chacón no ha impulsat des del ministeri). Però el que segur no és d'esquerres és aprovar la SICAV, segur que tampoc no és d'esquerres les rebaixes fiscals als poderosos, i segur que no és d'esquerres debilitar l'estat del benestar.

Que s'han fet algunes polítiques socials d'esquerres? Si.

Que la política econòmica ha seguit els cànons (neo)liberals? Si.