dilluns, 21 de gener de 2008

Voto accesible: Un petit exemple del vot útil d’ICV-EUiA a les generals (I un gran exemple de la feina de l'ACIC)

Posaré un petit exemple de perquè votar ICV-EUiA és un vot útil. Fa pocs dies que vam rebre una gran notícia: les persones invidents podran gaudir del dret constitucional al vot secret. Doncs bé, la proposta de creació de d’una ponència per modificar la LOREG (Llei Orgànics de Règim Electoral General) la va realitzar el mes de febrer del 2007 la diputada vallesana Carme Garcia, del grup parlamentari IU-ICV. Òbviament es va comptar amb la complicitat d’altres grups parlamentaris i del govern, només faltaria, però només volia destacar com l’aportació política d’IU-ICV és més que tangible i propostes d’IU-ICV són el correctiu roig, verd i violeta que massa sovint necessiten els governs socialistes.


Per cert, personalment considero la modificació de la LOREG molt positiva, m’alegro molt que s’avanci en la igualtat de drets de tots els ciutadans. Es pot trobar més informació a la següent web: www.votoaccesible.com

IMPORTANT: Fragment afegit a data 21 de Gener de 2008

Avui he rebut un mail de la Gemma Moncho en referència a aquest post que crec que és molt important que reprodueixi. Vull destacar que l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) ha estat la principal propulsora i ha donat tota la cobertura tècnica de com s’havia de fer per possibilitar als invidents el vot secret. El grup parlamentari IU-ICV ha estat l’altaveu d’aquesta associació, amb la que ha treballat colze amb colze. Cal dir que la cerdanyolenca Gemma Moncho ha estat una de les persones que més ha treballat per dur a terme aquesta reforma de la LOREG. De ben segur que no ha estat una tasca fàcil.

Text extractat del mail en qüestió:

“A titol personal he portat la campanya de comunicació (i també part de la política) de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) sobre el tema del vot accessible. T’agraïria que citessis, si no et sap greu, l’ACIC com a promotora de la reivindicació. ONCE des de fa quatre anys ens ha posat tots els pals a les rodes que ha pogut i ara s’està apropiant de tots els mèrits, cosa que sincerament fa molta ràbia. A més, divendres el Ministeri de l’Interior va convocar una roda de premsa a Madrid amb ONCE i CERMI sense dir-nos res. Vam trucar al Ministeri per demanar-los explicacions i van dir-nos que no érem representatius....Què passa per què som l’Associació CATALANA no som representatius a Madrid? Per això et demano, amb tota la confiança del món, si en pots fer referència.”