dimecres, 16 de gener de 2008

Pizarro: Capitalisme ferotge, tràfic d'influències, Anticatalanisme, conservadorisme sectari, Partit Popular

El PP ja sap qui serà el número dos a Madrid: El senyor Manuel Pizarro. Aquest senyor que va arribar a la direcció d'Endesa de forma fraudulenta, fruit de la seva amistat amb Aznar, seria el Ministre d'Economia si el PP guanyés les eleccions, possibilitat que per mi frega l'impossible. Que podria representar que una persona com Pizarro fos Ministre d'Economia? D'entrada imagino que a La Patronal farien una festa que duraria fins al 2012. “La cabra siempre tira al monte” que diuen, i un president d'una perversa empresa transnacional jugant a ser ministre d'economia, podem imaginar algunes de les propostes polítiques faria: més retallades fiscals que les de Solbes (que ja és dir), màniga ample en qüestions mediambientals a les empreses, supeditació de les condicions laborals als beneficis de les grans empreses... La veritat és que tot plegat fa por.


Molts es van indignar pel fracàs de l'Opa de la catalana Gas Natural per culpa de que ell no volgués que Endesa l'adquirís una empresa catalana (mítiques declaracions al respecte d'Espe Aguirre dient "Es una mala noticia para la Comunidad de Madrid que la sede de una empresa eléctrica que es multinacional y que es una de las grandes empresas españolas multinacionales se traslade fuera del territorio nacional" referint-se a la possibilitat que es traslladés la seu a Barcelona). A mi realment no em va indignar massa, m'és igual que el senyor Gas Natural es forri a costa d'una altra empresa perquè desgraciadament veig molt clar que els treballadors i treballadores de Gas Natural ni de cap altra empresa haurien gaudit de cap avantatge o millora de condicions si s'hagués dut a terme aquesta operació. Per a mi abans que català o espanyol està l'empresari. Ara sense dubtes personalment considero molt negativa la seva anticatalanitat, òbviament, tot i que desgraciadament no seria el primer ministre anticatalà de la Història...


De totes les imatges que he vist a la tele em quedo amb una en la que una senyora d'edat va a parlar amb ell desprès d'un acte i ell li respon “usted rece mucho, que es muy importante rezar mucho y seguro que nos va bien” o una cosa per l'estil. És la imatge clàssica de l'empresari explotador que s'està forrant a costa d'unes persones a les que obliga a conformar-se ascèticament amb la riquesa d'esperit, ja que de la material en veuran poca cosa. A més, aquest senyor sabrà que hi ha una cosa que es diu separació de l'Estat i l'Esglèsia?


En definitiva, un PP radicalment de dretes, alineat amb els poderosos i lluny dels problemes de la majoria de ciutadans i ciutadanes que segur que són molt diferents als del senyor Pizarro i companyia.

14 comentaris:

Rojo ha dit...

Pa que después digan que no metes caña al PP. Lo que pasa es que cuando uno es sociata solo se fija en si critican o no "al partido" (como si solo hubiera uno)

Suerte en la campaña de las generales, y mucha fuerza para superar el estrés que seguro hay en ciutat de estos días!

Chache ha dit...

La mejor campaña electoral de la historia se la está haciendo para estas elecciones el PP al PSOE.

Yo creo que es un movimiento en falso de los PePeros.

Roger Morales i Puig ha dit...

Com que el PSOE està viatjant a la dreta, aquests han de viatjar a l'extremadreta.

Anònim ha dit...

el PSOE a la dreta, el PP A l´extremadreta i IU-ICV al centre

Bona deducció Roger

Sergio ha dit...

A ver que tal esta:

El PP neoliberal, el PSOE liberal y IU-ICV-EUiA socialdemócrata.

Roger Morales i Puig ha dit...

Por ahí va, Chache.

Jesús Hernández ha dit...

Roger llegint el teu post de l'article del gran Navarro sobre la situació d'Estats Units, la veritat és que he vist coses cada vegada més extrapolables a Espanya. Per sort la complexitat de les societats europees no fan que sigui tan senzill com
PSOE = Demòcrates i PP= Republicans,
però si que és cert que cada cop més sovint els partits europeus s'apropen al "Catch all".

A més l’interès per instaurar el bipartidisme que tant agrada als socialistes (Només cal llegir el que està escrivint el Javi Montes respecte el vot útil a les generals) fan que desgraciadament el cas nord-americà s'assembli cada vegada més al de l'estat espanyol.

Carles Escolà Sánchez ha dit...

No és cap descubriment que el PP és el representant polític principal dels interessos del gran capital. El que em crida l'atenció és que el capital plategi gestionar la política econòmica directament, sense intermediaris (polítics/tecnòcrates). Sense dubte ells mateixos defensaran els seus interessos millor que ningú. S'estaran inspirant els grans capitalistes espanyols en els seus "germans" ianquis (Bush, Rumsfeld, Cheney...)?

Carles Escolà Sánchez ha dit...

No cal dir que em referia al Bush pare.

Jesús Hernández ha dit...

Ei Carles,
Us heu fixa't com inconscientment cada vegada més referenciem la política estatal amb la nord-americana?
Mala senyal...

Carles Escolà Sánchez ha dit...

Jesús, inconscientment no, jo ho faig voluntàriament. Tinc molt clar que els grans partits d'aquí s'inspiren (en les formes i en les idees) cada cop més en els seus "referents" estadounidencs. Coincideixo amb tu en que és una mala senyal, però crec que és evident que passa. El que cal fer és no caure nosaltres en aquestes dinàmiques...

Sergio ha dit...

Pues habéis dado en el clavo. Esta mañana precisamente he escuchado un rato al tal Pizarro en el programa de Carlos Herrera en Ondacero y él estaba hablando precisamente de eso. Decía que los grandes ejecutivos y los políticos debían ir cambiándose la silla...

Si gana PP-FAES ya veremos como esta dinámica de parecerse cada vez más a los americanos subirá otro peldañito.

El miércoles tuve una clase con un pavo que es una eminencia en economía medieval, yo al menos le valoro bastante XD, y dijo que nos viene una gorda... Si lo dice él yo me acojono.

Carles Rodríguez Herencia ha dit...

Yo me quedo con su respuesta cuando le preguntaron sobre la política fiscal que propone el PP: "yo creo que el dinero dónde mejor está es en el bolsillo del contribuyente".
La lógica Estado-Empresa da miedito...
Saludoss!

Jesús Hernández ha dit...

Incendi avui a la subestació elèctrica de Fecsa-Endesa a Badalona, herència del gran gestor Pizarro...