diumenge, 13 de gener de 2008

Chacón optimistes perquè?

L'altra dia una persona que de comunicació en sap bastant em va dir que faig els posts massa llargs. Intentaré fer-li cas i fer entrades més curtes d'ara en endavant.

Vull fer una reflexió sobre l'entrevista que la meva estimada La Vanguardia li ha fet a la candidata socialista Carme Chacón. Pimer vull destacar la manca de sensibilitat de Chacón per la pluralitat política ja que tant quan parla de la política estatal com quan ho fa de la nacional només ho fa en termes de bipartidisme. Potser cal recordar-li que a Espanya a més de Rajoy i Zapatero hi ha més candidats. Dit això, m'ha cridat l'atenció l'afirmació “ningún presidente de los sucesivos gobiernos que ha tenido España en estos treinta años ha hecho tanto y en tan poco tiempo por Catalunya como José Luis Rodríguez Zapatero” que ha dit Chacon quan se li ha preguntat pel traspàs de competències. No nego que pugui ser veritat, ni Gonzalez ni Aznar van fer gaire per Catalunya i ni Calvo Sotelo ni Suàrez no van fer gaire enlloc. Ara bé, que ha fet Zapatero? Complir els traspasos de les competències que preveu l'Estatut no és fer res per Catalunya, és complir la llei i que menys podem esperar d'un president del govern que compleixi la llei. Chacón només ha pogut respondre amb evasives a perquè Zapatero novament ha mentit respecte el traspàs de rodalies que no ha realitzat dins les dates que havia promès, ni tampoc perquè va mentir i no va recolzar l'estatut sorgit del parlament de Catalunya en el seu dia.

Si per Zapatero “fer molt per Catalunya” vol dir ficar a Duran dins del govern això vol dir que no ha entès res de res del que volem els catalans...

A tot això, Chacón, Catalunya optimista?
Els salaris són baixos, la temporalitat elevada, hi ha fàbriques que marxen, la despesa social és irrisòria, l'endeutament de les famílies pels núvols. La tasca del govern Zapatero en tota aquesta legislatura davant tots els temes que acabo d'esmentar ha estat nula. El divendres elaborant un document de món laboral vaig haver d'actualitzar unes dades que tenia de 2006 (atur, salaris, sinistralitat, temporalitat, cost laboral, etc), totes, absolutament totes són pitjor ara que fa dos anys. Personalment jo d'optimisme més aviat poc.

7 comentaris:

Octavi Moreno Griera ha dit...

Hola Jesús,

Es el primer cop que entro al teu blog, la veritat es que desprès de veure la teva sol•licitud per entrar el selecte i prestigiós club de la birra, tenia com a mínim veure el teu blog, i saber una mica mes de tu.

Sobre el post, el trobo del tot correcte i podent estar d’acord en alguns del temes plantejats, discrepo sobre el to i el comentari del que entenen els Catalans, ja se que s’ha de defensar el tripartit d’esquerres i ara el d’entesa, però CiU va ser el partit mes votat, i dels tres partits amb etiqueta d’esquerres al govern, en moltes coses No us assembleu gaire.

Sincerament crec que l’aportació i de CiU, i en especial d’una persona com Duran i Lleida, pot donar la centralitat i moderació que necessita actualment la política i el proper govern Espanyol, desprès d’una situació tant bipolaritzada com l’actual. Per tant en l’hipotètic cas? , l’aportació d’ell personalment i el que representa CiU podria ser molt positiu per Catalunya,

Com diu el Javi Montes, a la pròxima birra en podem parlar...

Fins aviat

Anònim ha dit...

Jesús, quan parlaràs del PP? O ara que a Cerdanyola el PP és molt amic vostre no en parlareu? Més que res ho dic perque encara no he vist cap blog, ni el teu ni el d´altres parlant de la política del PP...

aixxx jesusin jesusin...

Anònim ha dit...

Suposo que serà perquè el PP està a l'oposició a Madrid, Barcelona i Cerdanyola.

I suposo que serà perquè el PP va de dretes perquè és de dretes i el PSOE va d'esquerres quan no ho és.

Jesús Hernández ha dit...

Bona nit,

Octavi gràcies per participar en aquest blog. Sobre el que representa el catalans, d'acord en el que dius, que CiU va ser el partit més votat i que representa a una part molt important dels catalans. Però no ho estic en que Duran representa “la centralitat” com tu dius, perquè el que representa és més aviat el conservadorisme. Pel que diu Zapatero, pactar amb Duran (que ja ha afirmat que serà una prioritat pel PSOE) suposarà que els catalans ens passem a sentir més identificats amb el govern ni que es millorin les relacions amb l'Estat Espanyol. CiU sovint vol representar de forma gairebé mística una catalanitat intangible, però ni CiU ni cap partit representa per si sol el que Catalunya vol.

Respecte al primer anònim. Primer, que missatges com aquests normalment és més elegant signar-los amb algun nom. Segon, ni sóc ni seré mai amic del PP. Tercer, avui volia dedicar-li un post al sr. Pizarro que segons es va saber ahir acompanyarà a Rajoy a les llistes del PP per Madrid. Primer he pensat en no escriure'l, però desprès m'ho he repensat i el que no faré és escriure o deixar d'escriure el que realment vull per un comentari d'algú que ni tan sols se qui és. Quart, el meu blog es va crear al setembre. El primer article de contingut li vaig dedicar al PP, en concret a Aznar. I no ha estat l'única vegada.

Roger Morales i Puig ha dit...

No sé per què però m'imagino qui pot ser aquest anònim...

Anònim ha dit...

sempre imaginant roger...

Jesús Hernández ha dit...

Encara no he esborrat cap comentari que ningú m'hagi fet al blog (gràcies a tots els que comenteu per ser tant respectuosos), però si us plau no comenceu jo imagino no se que i tu imagines que "lo" altre. Aquest blog preten ser un espai de discussió política.