diumenge, 16 de desembre de 2007

La 8a assemblea local d'ICV a Cerdanyola ha estat un èxit

Avui s'ha celebrat la 8a assemblea local d'ICV. Aquesta assemblea tenia dos objectius bàsics, l'aprovació de la nova CPL i l'aprovació del document organitzatiu presentat pel nou president, el Juan Rodríguez. Les dues votacions han tingut el mateix resultat: cap vot en contra i dues abstencions. La gent d'ICV escenificava a la sala polivalent (plena com un ou) del centre cívic de banús el moment dolç que organitzativament viu el partit. Té mèrit que un diumenge al matí, amb fred, amb el nadal tan a prop, ICV mobilitzi a més de 50 persones.


Com a qüestions generals, cal destacar l'ambient de treball i de confiança. S'ha acceptat amb enteresa i maduresa les intervencions crítiques del brillant expert en estructura social Pepe Adelantado. Tothom s'ha expressat i ha dit la seva. El nou president, el Juan, ha fet una intervenció de consens demostrant que té clar que és el que esperem d'ell. El Company d'EUiA Balcells ha fet una intervenció des del bon rollo, s'ha ficat a la gent a la butxaca explicant un conte sandinista i ha acabat amb un "Llarga vida a la coalició!" que tots hem aplaudit. En Joan Herrera, que ha vingut com a convidat a la cloenda, ha fet una intervenció magnífica, parlant de polítiques socials i del rol de nova esquerra que representa ICV-EUiA.


Una vegada més, els joves hem estat col·laborant tant amb l'organització com en el debat polític. En quant això darrer, hem presentat una moció, que aprovada per unanimitat, farà que les properes setmanes, amb la nova CPL constituida obrim (o reobrim millor dit) el dabat sobre el futur de les polítiques transversals de joventut a Cerdanyola. Haig d'agrair a la Maria Reina que m'ha cedit el plaer de presentar la moció donat que ella estava a la mesa. En qualsevol cas qui la presentés era el de menys, el que era important és que novament tornem a parlar dels temes que ens afecten als i les joves i novament el missatge que recollim és esperançador. Els canvis en quant a les polítiques d'oci i associacionisme juvenil ja s'estan notant i les polítiques d'emancipació juvenil (habitatge, treball, educació) segueixen funcionant de forma notable.


Una qüestió abordada a l'assemblea ha estat la proposta de nous traçats ferroviaris entre Barcelona i el Vallès. Seguim amb el debat intern d'una proposta valenta, alhora que complexa. La resolució d'unió soterrada entre Cerdanyola i Sagrera s'ha aprovat amb una àmplia majoria, amb només dues abstencions. Personalment, crec que una proposta de transport públic, col·lectiu i sostenible, sempre és positiva. És una proposta pensada per dissuadir als usuaris que col·lapsen diàriament les vies de trànsit rodat que connecten Barcelona i Cerdanyola (N-150, C-58 i B-30). Canviar cotxes per trens és canviar CO2 per sostenibilitat. La possibilitat d'arribar en menys de 10 minuts a Barcelona és qualitat de vida per als usuaris, és el que fa l'Europa avançada. El “papanatisme” de l'AVE i la reclamació constant de grans autopistes no va amb nosaltres. Volem alternatives pels ciutadans que anhelen transport públic, amb valentia, sense immobilismes, però sempre amb el respecte al territori com a teló de fons. Sé que aquesta darrera qüestió és polèmica, alguns consideraran atravessar Collserola per sota com una agressió. Aquí caldrà ser curosos. Sabem que és possible fer un traçat amb un impacte mediambiental nul o mínim i això s'ha de garantir sota qualsevol concepte.


Sobre la nova Comissió Política Local, per mi és un plaer formar-hi part. En aquests casos sempre hi ha més d'una combinació possible de persones capacitades i que representen la pluralitat i complexitat de l'agrupació; i sempre és una llàstima que hi hagi gent que s'han de quedar fora. És de rebut, reconèixer la tasca i la qualitat de la gent que per un motiu o altre han deixat de formar part de la CPL i també tenir pressent que molts dels que no hi són estarien plenament capacitat per ser-hi. Per sort aquesta agrupació garanteix molts més espais on col·laborar activament que la CPL com els àmbits i les secretaries. Dit això, la qualitat de l'òrgan de direcció és altíssim. L'equilibre de gènere i la presència de joves són notoris. Sense dubtes una Comissió a l'alçada de l'organització i de la ciutat.


Fa poc vaig finalitzar un post dient que em quedava amb la sensació de la feina ben feta. Crec que avui tots hem marxat amb aquesta sensació. Com he dit abans, ICV passa per un moment dolç.

1 comentari:

Pol Moragas ha dit...

Jesus,

Crec que cal que ens felicitem!
Les i els joves d'ICV estem fent un bon paper.

ICV Cerdanyola estem en un bon moment!

Visca ICV i visca Catalunya!