dimarts, 18 de desembre de 2007

El PSOE vota en contra de l'avortament

IU-ICV ha presentat una moció al Congrés per la reforma de la Llei de l'avortament per legalitzar l'avortament lliure fins a les 14 setmanes d'embaràs. El PSOE ha votat en contra d'aquesta qüestió tot i que la portaven al programa al 2004, és a dir, que incompleixen una nova promesa electoral. “Compartim el fons i no les formes” i que “aquestes qüestions no es tracten en mocions” és l'argument que ha utilitzat la diputada socialista que explica el no del seu partit. La realitat és PSOE i PP acaben votant en contra d'un dret fonamental per a les dones. Per cert avui el PSOE ha anunciat també que no portaran al proper programa el canvi de la llei d'avortament, el PP evidentment, tampoc la prtarà.

Per cert, la qüestió de “compartim el fons i no les formes” m'ha recordat a la política local.Me l'ha recordat però amb diferències: d'una banda que ICV-EUiA a Cerdanyola no han votat mai en contra del seu programa. D'altra banda, quan s'ha estat “d'acord en el fons i no en les formes”, es perquè l'equip de govern ha treballat la temàtica en qüestió i l'ha tingut present en l'agenda política i no s'han limitat simplement ha presentar una moció. El PSOE en canvi no ha fet res per treballar per regularitzar l'avortament i temps n'ha tingut de sobres en aquesta legislatura.

En tot cas el PSC de Cerdanyola criticarà que es voti en contra del parlament una moció explicant que “Comparteixen el forns però no les formes” com fan a nivell local?

Que opinaran de que Zapatero s'aliniï novament amb Rajoy per evitar que les dones accedeixin lliurement a un dret bàsic com és el dret d'escollir que fer amb el seu propi cos?

1 comentari:

Jesús Hernández ha dit...

El silenci de la gent PSC no sé si és perquè estan en contra de que el PSOE menysprei un dret bàsic de les dones que ells mateixos portaven al programa; o perquè estan en contra de que es reguli l'avortament i per tant no saben que dir...