dijous, 15 de novembre de 2007

L'interès per l'habitatge

La setmana passada Joves d’Esquerra Verda i els d’Alternativa Jove ens vam reunir amb el Rafa Bellido per parlar de polítiques d’habitatge. Això demostra que l’interès per buscar solucions al que és un dels principals problemes dels joves està a la primera plana de l’agenda de les dues organitzacions i del equip de govern. La reunió no és la primera que fem amb algun regidor que gestiona àrees que afecten especialment als joves i tampoc serà la última, ja que ens els propers mesos seguiran les trobades amb regidors i tècnics.

Crec que les dues organitzacions tenim clar que les polítiques de joves són transversals i per tant, tenen que ser abordades des de més d’un front. Sovint quan ens referim a les polítiques de joventut ens quedem amb una definició molt reduïda i simplista del concepte, com si només fossin aquelles polítiques destinades a la promoció de l’associacionisme o els aspectes més lúdics i culturals, i això és un error. Els problemes de la joventut són molt més profunds: la dificultat de l’accés a l’habitatge, la precarietat del mercat laboral o la mobilitat són alguns exemples de qüestions que afecten especialment als joves, malgrat que sovint no es considerin polítiques de joventut. Ara toca abordar aquests temes de més calat, com el que vam fer a la reunió amb el Rafa parlant d’habitatge. Ara toca centrar el debat com estem fent els membres de JEV, AJ i algunes comissions del Consell Local. Ara no és el moment de centrar el debat en qüestions menys transcendents com fan altres organitzacions únicament perquè és en aquestes qüestions en les que veuen que poden desgastar a l’actual govern municipal. Esperem que tard o d’hora l’interès per l’habitatge passi estar també a l’agenda d’aquestes organitzacions i les propostes arribin. Els objectius no han de ser aquests, han de ser treballar pel jovent de la ciutat.

La política d’habitatge de la nostra ciutat està funcionant molt bé i fins i tot està sent un referent supramunicipal. L’aposta pel lloguer que s’està fent, beneficiarà especialment als joves i això és mostra de la sensibilitat d’aquest govern per l’emancipació i la lluita contra l’especulació, per més que a nivell local sigui difícil solucionar aquestes qüestions.

Això no vol dir que no quedi feina per fer, que no es pugui seguir avançant i innovant en les polítiques d’habitatge. Està clar que s’ha de fer, però és molt més fàcil fer-ho si la situació és la que tenim a Cerdanyola, amb un equip de govern compromès i unes organitzacions com JEV i AJ que tenen a l’agenda el problema i que treballen per que els joves puguin tenir-ho més fàcil per emancipar-se sense precarietat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que seria interessant que la gent sabes que el PSC, que tant diu que des d'ICV-EUiA no fem politiques per a la gent jove, ha votat en dues ocasions contra la construccio d'habitatges per a la gent jove.

Per alguns les politiques de joventut es limiten a politiques d'oci juvenil.

Jesús Hernández ha dit...

Això de les dues votacions del darrer mandat és molt fort, sobretot la votació sobre la Clota, que els regidors del PSC van votar en contra amb l'unic argument de que era zona verda (serà zona verda però estava en estat de deixadesa).
De totes maneres, a més d'això de les votacions, també considero que es greu que no hi hagin propostes en matèria d'habitatge que és un problema tant i tant greu.

Pol Moragas ha dit...

Hola Jesús!

Bueno, finalment després de pensar-mo bastant, me motivat a fer un blog: polmoragas.blogspot.com

adeuu! ens veiem!