divendres, 9 de novembre de 2007

FSCat: Un altre món és possible


Els moviments socials catalans estan posant en marxa el Fòrum Social Català, que tindrà lloc a finals de Gener. Com a membre de la Fundació Nous Horitzons he assistit a dues assemblees de preparació de l’acte i la veritat és tot un plaer veure com treballen plegats gent de les diferents entitats i ONG’s catalanes que treballen en pro de la pau, la igualtat social i per un món més just, més sostenible, més equitatiu.

El Fòrum Social Mundial, celebrat a Nairobi aquest any i al qual hi va participar la Fundació Nous Horitzons i Joves d’Esquerra Verda, ha fet un pas endavant com a procés descentralitzat i, més enllà de la convocatòria de la trobada anual, planteja aquest gener 2008 una setmana global de mobilitzacions arreu del món, que culminarà amb un dia d’acció global el 26 de gener de 2008, coincidint amb el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, per mostrar l’existència al món de milers d’experiències de transformació. (Per més informació www.wsf2008.net)

El Fòrum Social Català proposa una setmana (19-24 gener) amb múltiples i diverses mobilitzacions, accions, reivindicacions i lluites a tot el territori - barris, pobles, comarques...que convergeixi en una trobada conjunta de tots i totes el cap de setmana de 25-27 de gener a Barcelona on es preveu:


- la celebració de seminaris, tallers i activitats auto-organitzades

- una assemblea de moviments socials

- i una manifestació


Encara no sabem la ubicació ni el format definitiu dels seminaris, donat que encara estem en procés de construcció. El que si sabem és l’eslògan del FSCat: Un altre món és possible; i el logo, que és el encapçala aquest post. Ara ja sabeu, a participar-hi. No sé si hi ha alguna entitat de Cerdanyola que hi formarà part, però sense cap mena de dubte és una bona oportunitat per a donar un impuls a la xarxa social de la nostra social i conèixer altres experiències a la resta del territori.

Per a més informació: http://www.forumsocialcatala.cat/