dimarts, 27 de novembre de 2007

El diari El País perd el rumb


Fa un mes, en un post titulat “editorials atrevides” us destacava una vergonyosa editorial d' El País parlant de les maldats del Che Guevara (una part molt important de la redacció del propi diari va signar un text en el que afirmaven no estar d’acord amb l’editorial). Dies més tard, una nova editorial polèmica d’El País afirmava que les manifestacions feixistes s’han de permetre i perseguir a qui volen rebentar-les. Això poc desprès de que uns participants d’aquestes manis que segons El País s’han de garantir matessin al Carlos. Curiosament, el diari de caire “dretàconspiratori” El Mundo afirmava en la seva editorial que s’havien de prohibir les manifestacions xenòfobes. Com diu el brillant titular de kaosenlared: El País pasa por la derecha a El Mundo”.


Ara el País ha iniciat una nova creuada que el situa a la dreta de tothom, la tercera en molt poc temps. En el seu punt de mira està el periodista Pascual Serrano, autor del titular de kaosenlared que abans us destacava i de molts altres articles als mitjans alternatius de comunicació d’internet. El País l’acusat de plagi per citar un article de Mario Vargas Llosa i ha demanat que es retiri un article de rebelion.org o bé que es paguin drets d’autor. L’article de Serrano critica la bel·ligerància d’ El País contra el cap d’estat veneçolà Hugo Chàvez . És evident que no hi ha cap plagi, que la cita de Pascual Serrano entra dins de la normalitat. Únicament hi ha un intent d’amedrentar als que són crítics amb ells i marcar territori. Això és tant com dir que són irrespectuosos amb la llibertat d’expressió. Precisament ells, El País, que acusen a Chávez de no respectar la llibertat d’expressió són els primers que se la passen “pel forro”.


No sé si la pèrdua de Polanco ha desubicat a la direcció del País. No sé si s’han possat nerviosos per l’aparició de Público, un diari que pretén ocupar un espai similar al seu, entre els lectors plurals i d’esquerres (per cert un diari que cada vegada m’agrada més). El que sí sé, és que mentre segueixi amb aquesta línia erràtica, per més continguts de qualitat que tingui, no penso tornar a comprar El País.

2 comentaris:

Roger ha dit...

Aqui un primer esquelet del meu nou bloc.

Roger Morales i Puig ha dit...

Jesús, has de fer com jo que al final un dia vaig pensar que dreta per dreta, em quedo amb els que ho reconeixen. I em compro La Vanguardia. Que fan ràbia? Sí. Però més ràbia fan els que van d'esquerres i no ho són.