dilluns, 12 de novembre de 2007

Assassinat d'un antifeixista


Aquesta és la nota de premsa del butlleti moviments.cat respecte els tristos succesos de iumenge passat, d'aquelles que mai vols llegir:

"El jove Carlos de 16 anys, va morir diumenge al matí, després de ser apunyalat per un jove d'ideologia nazi. El jove participava d'una convocatòria antifeixista en contra d'una manifestació xenòfoba al barri obrer d'Usera. ho explica la coordinadora antifeixista de Madrid en un comunicat.

Davant d'aquests fets, on hi hagut 2 antifeixistes ferits més, diferents col•lectius catalans estan mostrant la seva indignació i suport a les víctimes. Avui dilluns a Terrassa hi ha una concentració davant l'ajuntament, i ahir ja n'hi va haver a Barcelona, València i Castelló".De seguida m'ha vingut a la memòria el Roger, assassinat al 2004. El van atacar durant la festa major de Gràcia, el van deixar en coma i, 4 mesos desprès, al desembre del 2004 va morir. El Roger havia estat company de classe molts anys del meu company de pis i amic Aitor, que va rebre un cop duríssim amb aquella notícia. Puc imaginar-me com es senten avui els amics i companys del Carlos de Madrid. Per què no torni a passar calen mesures, mà dura amb els feixistes. Per exemple aplicació de la llei antiterrorista en aquests casos. Per més que personalment estigui en contra d'aquesta llei desitjo que s'apliqui, igual que s'aplica en altres casos on no hi ha morts sobre la taula. Espero que aquest cop no passi com a 2004 i es parli de "reyerta entre tribus urbanas" com va dir la polícia en aquell moment. El que va passar al 2004 i el que ha passat aquest diumenge són assassinats inadmissibles per a una societat madura i democràtica.

1 comentari:

Catanoia ha dit...

per desgracia aquest asassins queden defensats per una justicia injusta, i si arriben a ser castigats ho són minimament. I nosaltres no tenim res més a fer que cridar le sinjusticies a l'aire, per què si conitnuem callats més nois, com Roger, com Carlos, com Guillem Agulló seràn assasinats per la intolerància.