diumenge, 30 de setembre de 2007

NO A LA VIOLÈNCIA

Avui al barri de Sant Andreu de Barcelona ha succeït una trista notícia. Els mossos han trobat un artefacte explosiu a la seu del local d'ICV. No entenc la bel·ligerància que hi ha en contra d'ICV des d'alguns sectors d'antisistemes i independentistes. Entenc que estiguin emprenyats pel "cas Pórtulas", sincerament, jo també. També entenc que la decissió d'imputar algú per cremar fotos del sr. Joan Carles és aberrant. Però més enllà que ICV tingui competències d'Interior, no hi ha decissions polítiques al darrera que justifiquin ni les crítiques tant dures ni molt menys la violència en contra del partit. Si un fiscal de l'Audiència Nacional exigeix informació, quina decissió política per part de Saura hi ha darrera?

Bé, espero que passi aquesta etapa que em costa tant d'entendre, que la violència que ha anat in crescendo acabi d'una vegada. Més encara quan són tantes les coincidències ideològiques entre molta gent d'ICV i alguns dels grups que estan portant a terme aquestes accions en contra i que feia tants anys que no recordàvem a Catalunya.

5 comentaris:

Javi Montes ha dit...

Hola Jesús. Aquesta és, desgraciadament, una de les conseqüències que té governar un país. La oposició a tot és molt més senzill.

Crec que Saura és va equivocar a l'hora de decidir que ICV ( o sigui ell) ocuparia Interior: per molts motius, però sobretot perquè bona part del vostre electorat no enten segons quines polítiques que s'han d'aplicar ( ens agradin o no) en aquesta conselleria. Li toca fer moltes vegades de "poli malo", i això molts votants vostres no ho soporten.

Jesús Hernández ha dit...

Hola Javi. Dir que una de les conseqüències de governar és que et fotin un artefacte explosiu a un local potser és massa reduccionista,no? De totes formes, entenc el que vols dir, que pel fet de governar i tenir competències en interior podem ser blanc de més crítiques, cosa que evidentment, em sembla perfecte. Però el pas que hi ha de les crítiques (per que puguin ser destructives) a la violència és el que ni entenc, ni em sembla normal.

Anònim ha dit...

Ja se sap que el feixisme de dretes i esquerres s'assemblen molt. La violencia es el seu unic recurs.

Carlos ha dit...

es que la mano oscura que mece la cuna se llama... bueno no hare comentarios!

eres lo mas grande que existe! tu blog es digno de todo un coloso de la ciencia politica mas alla de Gramsci i todos los componentes de la Rifundazione jajaja

nos vemos en unos dias!

Jesús Hernández ha dit...

Muy Ilustre! Yo creo que manos negras hay dos:una la que tu y yo sabemos y que se lama (...) y otra que es nuestro querido y estimado lobbie La Vanguardia. O sea, que como todo mostruo que se precie y este no iba a ser una excepción, tiene mano izquierda y mano derecha...