divendres, 21 de setembre de 2007

Aznar al Polònia???

Al futbol hi ha una màxima pels debutants: “fes-ho fàcil”. Segurament ningú li va dir a Bojan quan va intentar fer el regat d’Ardiles al Sadar. Com que jo sóc un ortodox faré cas a la sàvia màxima i al meu primer post ho faré fàcil. Parlaré d’Aznar. Avui la web de El País explicava les declaracions d’Aznar a Polònia, no al programa del Toni Soler, sinó a aquest estat europeu que té com a Cap de Govern i Cap d’Estat a dos bessons, Lech Kaczynski i Jaroslaw Kaczynski, un tant fatxa com l’altre.
Aznar, com sempre, un exemple de moració: “Aznar advierte en Polonia de que el nacionalismo amenaza con destruir Europa”. Els que encara esperem el “desmembramiento de España” amb l’aprovació del nou Estatut de Catalunya, ara hem de començar a patir pel “desmebramiento de Europa”. El més delirant de tot és l’exemple que posa per demostrar les seves prediccions catastròfiques: el procés d’independència de Kosovo. Ser simplista com ho és Aznar en un conflicte de l’extrema complexitat com és el dels Balcans només mostra o la seva incultura o el seu nacionalisme (nazionalisme?) més extrem. Un altre dia podríem parlar sobre la perversió del terme “nacionalisme” que fan alguns personatges com si únicament existís el nacionalisme lligat a l’alliberament.
El que no he pogut comprovar, donat que encara no he vist imatges o sentit cap tall de ràdio de la notícia, és si Aznar va parlar amb accent polonès (potser ell és pensa que deu ser alguna cosa semblant a l’accent català), emulant-se a sí mateix al ranxo de l’amic Bush.